Obloane - 10b

Accesorii și ornamente

Rulouri exterioare din lemn

Rulou - 10bAtunci când vorbim despre confort și intimitate în propria casă, ne gândim implicit și la decorarea ferestrelor. Rulourile de lemn au o înfățișare clasică, tradițională fiind o soluție elegantă pentru a feri și masca interiorul de priviri nedorite și raze solare.

Ele aduc un plus de sofisticare și valoare oricărei încaperi și crează o atmosferă primitoare cu o senzație plăcută de căldură.

Rulou - 20bRulourile exterioare din lemn sunt ideale pentru a completa pardoseala din lemn și mobilierul, într-un decor contemporan sau tradițional, și pentru a controla cu precizie lumina care intră în cameră.

Naturalețea și rusticul pe care lemnul de tei îl confera rulourilor exterioare sunt unice și deosebite. Rulourile extrioare din lemn foarte bine finisate, impregnate și vopsite în stil tradițional, dar cu tehnologie modernă și lacuri ecologice pe bază de apă, confera casei un aspect nobil și cald.

Fiind un produs de exterior, are avantajul de a stopa ploaia și zăpada înainte ca aceasta să ajungă pe geam, izolează foarte bine fonic, ajută confortul termic și are un pronunțat rol antiefracție.

Întreținute și manevrate corect, rulourile au o durata de viața foarte îndelungată. Acționarea lor se poate face manual sau electric în funcție de greutatea acestora.

Obloane - 5bNuanțele, esențele și culorile lamelelor și ale cutiilor de rulouri se execută la alegere dintr-o paletă foarte largă și se pot optimiza în funcție de preferințe.

În locul lamelelor clasice din lemn se poate opta pentru înglobarea unui covor din lamele de aluminiu izolate cu spumă poliuretanică și clips de susținere laterală preluând funcția de oblon.

Obloane din lemn

obloane-60bObloanele din lemn au un rol atât decorativ cât și funcțional, îmbinându-se într-un mod armonios cu arhitectura locuinței și în același timp oferind ventilație și protecție solară, totodată apărând geamurile de intemperii.

Acest produs este foarte potrivit pentru cei care doresc să atribuie un aspect clasic locuinței lor și care doresc în același timp să dea o notă de stil ambientului.

Când sunt închise, obloanele oferă intimitate deplină și un climat cu adevărat plăcut și confortabil în interiorul locuinței.

Există posibilitatea personalizării profunde ale obloanelor în funcție de designul propriu și dimensiuni bazate pe preferințele arhitecturale ale clientului, astfel obținând un rezultat cu adevărat unic și armonios.

Firma LemTek fabrică obloanele din lemn folosind materie primă de cea mai înaltă calitate, oferind rezistență în timp și o funcționalitate îmbunătățită.

obloane-30bObloanele fixe din lemn masiv sunt ideale pentru protecția ferestrelor la intemperii și la efracție. Ele sunt simple, solide având un aspect rustic deosebit.

Obloanele cu lamele fixe sau mobile  sunt realizate pe un cadru de lemn în care sunt prinse lamelele din lemn aranjate orizontal. În funcție de soluția adoptată, aceste obloane pot ajunge la o complexitate destul de avansată, înglobând o feronerie aparte cu mecanism pentru înclinarea lamelelor și elemente suplimentare, ca de exemplu rulouri exterioare cu plasă contra insectelor.

Șprosuri integrate sau aplicate

Sprose - 30bFerestrele englezești se numără printre cele mai interesante și estetice ferestre existente în zilele noastre, oferind prin șprosurile caracteristice o alură aparte, clasică conservatoare. Cunoscute și sub numele de baghete ornamentale sau „Georgian – bars”, șprosele dau o notă elegantă geamului. In funcție de soluția adoptată aceste ferestre pot schimba complet înfățișarea unei fațade, oferindu-i cu stil și eleganță o arhitectură personalizată de la un aspect clasic conservator la cel riguros – minimalist modern.

Sprose - 10bȘprosurile integrate, folosite ca element decorativ, se inserează în faza de producție a geamului termopan între cele două sticle ale pachetului termopan. Suprafața exterioară a geamului rămâne netedă, permițând o întreținere ușoară a ferestrei.

Materialul, grosimea și culoarea șproselor diferă în funcție de preferințele clientului. Trebuie spus că pentru ferestre englezești și șprosuri autentice, materialul de baza este lemnul și sticla obisnuită.

Sprose - 20bȘprosurile aplicate din lemn sunt montate prin lipire pe suprafața interioară și exterioară a geamului termopan și au efectul de a accentua aspectul general al fațadei.

Șprosurile aplicate sunt frezate și profilate în prealabil pe utilaje speciale preluând forma complementară a elementelor cu care se îmbină. Astfel se obține o joncțiune perfectă între șprosuri precum și între șprosuri și ramă.

Glafuri, pervaze și căptușeli

Ornament - 20bLa tablouri o ramă adecvată protejează, dar poate și scoate în evidență opera de artă, poate să sublinieze anumite aspecte și să estompeze sau chiar să ascundă altele.

În aceeași măsură glafurile, pervazele și căptușelile preluând rolul ramei, contribuie simțitor la ambientul arhitectural exterior, dar mai ales interior oferit de ferestre și uși.

Amplasate pe exterior, aceste accesorii au un rol funcțional important formând un scut față de intemperii și precipitații: ele păstrează fereastra și sticla curată, protejează zidul clădirii și elimină infiltraţiile care pot apărea pe lângă tâmplărie.

Pervaz - 10bÎn interior aceste elemente ornamentale dau un aer de noblețe încăperii, protejind totodată parapetul zidăriei împotriva degradării mai rapide.

Aspectul foarte plăcut și atmosfera caldă pe care o conferă, face ca glafurile, pervazele și căptușelile interioare din lemn, să fie tot mai des utilizate.

În funcție de formă și dimensiuni, pervazul interior al unei ferestre, poate găzdui, după imaginație și necesități un colț intim de lectură cu iluminare naturală sau o mică oază cu plante ornamentale, contribuind astfel în mod direct la aspectul general al camerei. El devine de-a dreptul un loc util de depozitare sau de lucru în bucatarie și baie, unde spatiul este mereu insuficient, sau poate fi utilizat pur și simplu ca un mic colț romantic cu câteva lumânări aromate.

Tavane ornamentale și grinzi aplicate

Integrat în tavane, lemnul aduce un plus de prospețime și rafinament oricărei încăperi oferindu-i acea aură de liniște și armonie concretizată printr-o arhitectură prietenoasă.

Tavan - 1bFinisat în nuanțe diferite, tavanul casetat îmbracă întreaga încăpere. Astfel se creează o armonie perfectă cu ferestrele, ușile, mobilierul și parchetul care preiau căldura naturală a lemnului și o propagă mai departe. Un tavan din lemn dă multă eleganță și distincție unei încăperi.

În funcție de înălțimea totală a încăperii și cerințele arhitecturale, tavanul poate fi amplasat mai jos, contribuind în acest fel și la confortul termic prin micșorarea volumului climatizat.

De-alungul timpului, grinzile din lemn formau structura de rezistență a acoperișurilor, a mansardelor, precum și la amenajarea unor pasarele și a scărilor interioare.

În ultima vreme există tendința reproducerii unui aspect rustic sau creearea unui ambient clasic – modern, unde grinzile aparente devin obiectul decorativ principal.

Față de un tavan din casete, care va da o nota sobra unei săli de spectacole, unui living sau a unui birou, în tavernele, terasele și sălile acoperite de grinzi va șuiera întotdeauna o adiere medievală.

Finisajul lemnului folosit poate varia de la un tratament de conservare și lăcuire în nuanța naturală a lemnului până la obținerea unor suprafețe vopsite în diferite culori corelate cu stilul și ambientul încăperilor respective.

Scări interioare

La nici un element de construcție, plăcutul și utilul nu au reușit să se îmbine atât de armonios ca în cazul scărilor de acces. În prezent, având forme și stiluri dintre cele mai diversificate au devenit adevărate atracții arhitecturale.

Speciale - 1bȘi aici lemnul îndulcește designul clasic, preluând deopotrivă sarcina portantă cât și cea ambiental – estetică.

Construite in jurul unui pilon central scările interioare spiralate cu trepte de lemn sunt preferate pentru economia de spatiu și unicitatea designului. Aici forma, dimensiunile și modelul adoptat lasă un spațiu larg de personalizare.

Alte elemente și accesorii

Ornament - 1b»picurătoare din lemn applicate pe cercevea sau pe toc

»placare picurător sau întreaga suprafață exterioară cu aluminiu

»alte elemente decorative tip moluri

»plase contra insectelor