Usa - 50

Uși

“Dar voi, încuieți ușa după mine, … și să nu cumva să deschideți … Când voi veni eu, am să vă dau de ştire, ca să mă cunoaşteţi …” ( Ion Creangă)

Noi vă invităm să cunoașteți ușile marca LEMTEK.

Usa - 80bUșa, această construcție miraculoasă creată de om, servea încă de la începutul secolului al XVIII-lea, de când există pereți, case și pasaje, ca trecere și obstacol ferecabil.

Primele vreascuri împletite (recunoscute cu greu a fi uși) s-au dezvoltat și diversificat fantastic de-a lungul timpului, devenind în zilele noastre adevărate stavile de securitate și capodopere arhitecturale.

LEMTEK a îmbrățișat toate aceste aspecte, iar adăugând dragostea față de detaliu și experiența zecilor de ani de dezvoltare și producție, oferă în prezent cu mândrie clienților săi, întreaga gamă de uși de o calitate deosebită.

Uși de acces / uși exterioare

Usa - mbCa și la ferestre, lemnul, profilul utilizat (de data aceasta cu o secțiune mărită la 68 x 120 mm), tratamentul suprafeței cu lacuri ecologice, feroneria precum și suprafețele vitrate sunt alese și adaptate în mod profesional la cerințele impuse.

Ușa de acces fiind cartea de vizită a fiecărui locuitor, acordăm o atenție deosebită aspectului estetic, specialiștii noștri fiind de fiecare dată încântați să creeze împreună cu clientul o adevărată operă de artă.

Cea mai importantă caracteristică a ușilor exterioare a fost dintotdeauna siguranța și securitatea, obiectiv, la care LEMTEK nu cunoaște compromisuri.

Buton - 200

Alege din multitudinea ușilor standard din gamele “CLASIC“, “LUX” și “MODERN” sau personalizează-ți ușa după gustul propriu. LEMTEK îți stă alături (apasă butonul alăturat):

Uși interioare

Usa - 70bDiferit față de ușile de acces, cele de interior sunt menite în general să separe încăperi. Astfel finețea și manevrabilitatea primează în fața robusteții și al gradului sporit de securitate. Ușile de interior trebuie să fie în mod normal mai ușoare și să se plieze ambientului arhitectural interior. Spațiul, în general restrains, are de asemenea un cuvânt de spus la modelarea acestor uși.

Profilele din lemn au dimensiuni reduse (44 x 110mm / 44 x 120mm)

Lemnul utilizat este mai ușor (pin, tei, meranti, …)

Tocul poate să fie simplu sau cu căptușeală și pervaze care îmbracă grosimea pereților adiacenți.

Foaia de ușă se poate executa ca blat neted sau cu ochiuri de geam respectiv tăblie.

Pervazele, tăbliile și baghetele ușilor pot fi personalizate. De asemenea modelul ușii poate fi ales din vasta gamă de modele de referință sau poate fi complet personalizat după placul clientului.

Uși glisante

Usa - 60bUnde spațiul este limitat, sau cerințele arhitecturale o impun, ușile glisante sunt o alegere ideală atât pentru exterior cât și în interior.

Cu o structură de rezistență gen cadru din profile de lemn 68 x 92, aceste uși speciale au în general o suprafață vitrată imensă, lăsând lumina să pătrundă în interior.

Sistemul preluat din cultura tehnică germană, ușile supranumite „Hebe – Schiebe” (ridică și împinge) are o feronerie aparte, cu un mâner gen pârghie, mai mare decât cel obișnuit, care permite ridicarea și deblocarea cercevelei mobile glisante, apoi translatarea ei în cadrul tocului. La coborârea mânerului, ușa se blochează.

Acest tip de ușă se folosește des în combinație cu alte suprafețe vitrate fixe, obținându-se un adevărat perete transparent „Glaswand”.

Siguranță și securitate

Structura din lemn de esență tare (cu o densitate de 450 – 800 kg/m3) asigură un grad ridicat de rezistență împotriva penetrabilității prin mijloace mecanice, menținându-și însă aspectul estetic ambiental.

Inchiderea multipunct este un sistem modern de ferecare oferind o închidere fermă și o siguranță sporită împotriva efracției. Totodată se asigură o închidere uniformă, etanșă iar cerceveaua va avea în orice moment o poziție naturală netensionată obținându-se o durabilitate îndelungată.

Usa - 90bSistemele de zăvorâre utilizate, fie ele mecanice, electrice sau electromagnetice cu deschidere cu cheie sau la distanță, sunt montate în ansamblul toc – cercevea în mod ascuns, având avantajul imposibilității accesului și al manipulării sistemului cu ușa încuiată. Aceste sisteme nu deranjează cu nimic aspectul arhitectural al ușii.

Balamale reglabile 2D sau 3D de calitate și capacitate industrială, asigură o poziționare corectă și o rotire / deplasare ușoară a cercevelelor. În funcție de necesitate sunt montate 2 – 4 balamale, fiecare cu o capacitate portantă de 100kg.

Sticla antiefracție termotratată și geamurile laminate aduc un aspect luminos și o diversitate arhitecturală deosebită, respectând însă toate cerințele de securitate prin rezistența ridicată la îndoire, spargere și modificări de temperatură. Aceste suprafețe se pot combina cu sticle sablate, imprimate digital sau cu vopsea ceramică, rezultând vitralii veritabile.

Izolația fonică

Obturarea zgomotelor din exterior creează o ambianță calmă, crește nivelul de confort și asigură un grad ridicat de confidențialitate și intimidate.

Usa - xxbLemnul ca structură în general are deja din start un grad ridicat de izolare termică și fonică, iar asamblat în pachete stratificate, special concepute cu material fonoabsorbant ca miez și placare estetică lemnoasă pe exterior, eventual în combinație cu suprafețe vitrate din geam termopan oferă caracteristici termo- și fonoizolante exemplare.

Rândurile de garnituri cu camere tubulare și lamele profilate montate perimetral (2 rânduri la ferestre și uși exterioare, 1 rând la uși interioare) contribuie substanțial la gradul de izolare termică și fonică.

Podusele LEMTEK fac față fără compromisuri la cerințele unei case pasive (cu grad de izolare optim) cu pierderi de căldură sub 08W/mpK.

 

  usa-exterior-lemn             usi_interior 

DSCN0362